Gemeubileerd of gestoffeerd verhuren?

Twijfelt u...

Twijfelt u om uw woonruimte gemeubileerd of ongemeubileerd te verhuren? De gemeubileerde appartementen of woningen zijn zeer in trek bij expats, deze mensen hebben een tijdelijke aanstelling bij een bedrijf in en rondom Eindhoven.

Een van de moeilijkste beslissingen die een eigenaar moet nemen is het kiezen voor het gemeubileerd of ongemeubileerd verhuren.

Ongeveer 70% van de woningzoekers bij Budget Housing zijn op zoek naar ingerichte woningen en 30% zoekt ongemeubileerd. Het inrichten van uw woning biedt zonder enige twijfel toegang tot een grotere groep van potentiële huurders. Een kleinere groep is op zoek naar gestoffeerde woningen, hierbij treft u relatief veel gezinnen en mensen die over het algemeen voor langere periodes willen huren. Verder zien wij dat Nederlanders over het algemeen gestoffeerd zoeken evenals expats die inmiddels al enige tijd in Nederland verblijven.

  • Indien u uw woning gemeubileerd wilt verhuren, dan adviseert Budget Housing het volgende: richt uw woning in met uw ideale huurder in het achterhoofd.
  • De sfeer gecreëerd door de inrichting bepaalt in grote mate de verhuurbaarheid, vaak veel meer dan de ligging, de grootte of de lay-out. Met andere woorden, niet beknibbelen op het interieur als u zich richt op de bovenkant van de markt.
  • En vergeet niet, de kwaliteit van uw inrichting is absoluut van invloed op de wijze waarop mensen met uw spullen omgaan: goed verzorgd en net meubilair wordt ook goed behandeld door de huurders.

Probeer het simpel te houden en streef naar neutraliteit bij het inrichten van uw woning. Een smaak is persoonlijk en een neutrale stijl spreekt een breder publiek aan. Bovendien kan men een neutrale woning eenvoudig zelf persoonlijker maken.

Huurders verwachten moderne apparatuur en voorzieningen. Flatscreen-tv’s en magnetrons worden als standaard beschouwd. Apparatuur zoals een broodrooster en een koffiezetapparaat in dient in goede staat te zijn.

Inclusief of exclusief verhuren?

De meeste huurders willen een woning huren met een internet en tv-abonnement. Iedereen weet dat het vervelend en tijdrovend werk is om dit zelf te regelen. Bovendien is de huurder vaak niet op de hoogte hoe deze zaken in Nederland verlopen. 

 

Hetzelfde gaat op voor gas, water en elektra. In het huurcontract wordt een voorschotbedrag afgesproken en opgeteld bij de huur. Tijdens de check-in van de woning worden de meterstanden genoteerd. Aan het einde van het contract worden de standen wederom opgenomen en stelt Budget Housing een afrekening op van hetgeen daadwerkelijk door de huurder is verbruikt.

 

Is er meer verbruikt dan het voorschotbedrag, dan wordt dit verrekend met de borg. Natuurlijk is het mogelijk om de huurder zelf zorg te laten dragen voor de nutsvoorzieningen. Ons advies is om de nutsvoorzieningen door de huurders te laten regelen. De huurders voelen de kosten direct in hun eigen portemonnee en als verhuurders hoeft u zich geen zorgen te maken over het verbruik. Tevens helpen wij huurders altijd met het afsluiten van de nutsvoorzieningen dus ook dat wordt geregeld voor u als verhuurder. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan gelijk contact met ons op. Onze specialisten vertellen u wat wij voor u kunnen betekenen. Bij Budget Housing kunt u rekenen op deskundige begeleiding bij de verhuur van uw studio. 

Budget Housing verhuurt en beheert diverse studio’s in Eindhoven en omgeving. Wij beschikken over een ruim netwerk met goede kandidaten. 

Neem contact met ons op!

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Peter G
Lees verder
Super makelaar - alles was snel geregeld en ze hebben goed geluisterd naar mijn wensen. Allemaal jonge mensen dus lekker informeel en ze snappen waar je naar op zoek bent. Ik zou ze zeker weer benaderen als ik weer ga verhuizen...
Fernando lopez santos
Lees verder
Goede service en prettig contact. Erg blij met ons huis!
Jannus Van Veghel
Lees verder
Via Budget Housing een mooie huurwoning gevonden. Ze zijn duidelijk en snel in de communicatie en ik ben erg tevreden over het gehuurde appartement.
Sander Breukink
Lees verder
Werken snel, efficiënt en voor een goede prijs! Zijn daarnaast erg flexibel in werktijden en denken mee met de klant.
s schouten
Lees verder
Ze hebben snel huurders gevonden. Goed meegedacht en alles geregeld. Helemaal top.
Previous
Next
Heeft u verder nog vragen?

Contactinformatie

Inloggen

Geen account?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.