visuals news 1920x700

Nieuws

5-3-2024

Een geërfde woning verhuren: de voordelen

Wanneer iemand komt te overlijden en niemand in jouw familie de intentie heeft om de geërfde woning zelf te gaan bewonen, kan de verhuur een ideale oplossing bieden. Het erven van een woning kan een emotioneel en complex proces zijn, maar het bezitten van een geërfde woning biedt ook unieke kansen, met name op het gebied van verhuur. Hier zijn enkele aantrekkelijke voordelen van het verhuren van een geërfde woning:

5-3-2024

Woning verhuren: Welke verzekeringen heb ik nodig?

Wanneer je besluit om je woning te verhuren, zijn er verschillende verzekeringen die van belang zijn om onvoorziene situaties en mogelijke schade te dekken. Het is belangrijk om deze verzekeringen te begrijpen om ervoor te zorgen dat jouw investering en eigendommen adequaat beschermd zijn. In dit artikel bespreken we de twee belangrijkste verzekeringen die je moet overwegen bij het verhuren van je woning.

6-2-2024

Weinig steun voor middenhuur plannen bij de grote partijen

De middenhuur plannen van Hugo de Jonge om de vrije sector-grens van het puntensysteem te verhogen van 141 naar 187 punten dreigen te sneuvelen in de kamer. De grote partijen, die momenteel nog volop aan het formeren zijn, zetten hun vraagtekens bij de effectiviteit van het plan.

1-2-2024

Minder vraag naar huurwoningen in Eindhoven sinds Q4 2023: Impact van ASML's personeelsvermindering

Het einde van 2023 heeft een opmerkelijke verschuiving in de huurmarkt van de regio Eindhoven gezien, met een duidelijke daling van de vraag naar huurwoningen. Extate Housing heeft deze trend nauwlettend gevolgd en wil graag inzicht bieden in de oorzaken achter deze veranderingen...

30-1-2024

Je woning verhuren in Eindhoven via een verhuurmakelaar: de voor- en nadelen

Je woning verhuren in Eindhoven kan een ingewikkeld proces zijn: van het bepalen van de huurprijs en het publiceren van de advertentie, tot het opstellen van de huurovereenkomst en de sleutelopdracht verzorgen. Een verhuurmakelaar is gespecialiseerd in dit proces en kan je hierin ondersteunen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen van het verhuren via een verhuurmakelaar?

20-12-2023

Huis verhuren in 2023: De impact van box 3 op particuliere verhuurders

Vanuit politiek oogpunt domineert het beeld van welvarende huisjesmelkers die aan de ketting gelegd moeten worden. Dit heeft geleid tot zwaardere belasting op de verhuur van woningen vanaf 2023, met name in box 3 van de vermogensbelasting.

14-12-2023

Afschaffing tijdelijke huurovereenkomsten

Op 14 november heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel vaste huurovereenkomsten goed gekeurd, die is opgesteld door Kamerleden Nijboer (PvdA) en Grinwis (ChristenUnie) met als doel een betere bescherming van huurders. Het essentiële aspect van het wetsvoorstel is dat het in principe niet meer mogelijk is om tijdelijke huurovereenkomsten af te sluiten, zowel voor zelfstandige woonruimten als onzelfstandige woonruimten (kamers).

21-11-2023

Regels bij verhuren van een woning

21-11-2023

Wat gaan gemeentes doen tegen beleggers die huizen opkopen

21-11-2023

Rendement - Hoeveel levert de woningverhuur op?

21-11-2023

Mag ik mijn (tweede) huis verhuren?

21-11-2023

Maximale huurverhoging 2021

Benieuwd naar de verhuurwaarde van je woning?

Bereken via ons gratis je verhuurprijs!

Doe de gratis aanvraag